Välkommen in på Bloggen där vi skriver om nyheter och annat som händer & sker i vår Kennel (knappen i menyraden här ovan)

Om oss..

Kennel Vet Point's det är jag
Lena Gustafsson och min man B-O Johansson. Min bana med fågelhundar började med apporterande hundar, min första hund Flatcoated retrievern ”Nollan” och jag tränade apportering och gick på jaktprov. När jag flyttade till Kiruna 1989 insåg jag snabbt att en retriever ej var den bästa jakthunden för fjälljakt. I mitt arbete fick jag träffa på många stående fågelhundar och de engelska hundarnas trevliga sätt föll jag för direkt.

Lena arbetar som veterinär, största fritidsintresset är jakt och träning av jakthundar, fjäll-och alpvandringar. Är ledamot i Svenska Pointerklubbens styrelse.


B-O har haft hund under hela sitt vuxna liv, skällande hundar, finn- och norrbottensspets, jagat med drivande hundar och älghundar samt sedan 1979 slädhundar. Arbetar i det egna företaget [Guide B-O] och som turism-och jakt/ friluftslärare och utbildare för jägarexamen. Jaktprovsdomare, representant för SPK i FA-JK.. Förutom jakthundarna har han 24 slädhundar som ska tränas och skötas.


Hundar.. Stamtavlor etc finns under länken "Gamla" hundar

Jag fick min första pointer 1990,
Such Lidpoints Ettan  av mina goda vänner Yvonne och Tore Stålnacke. Tore introducerade mig i jakt med stående fågelhund och fick mig även att börja gå på jaktprov..Such Lidpoints Ettan


1993 skaffade vi oss en pointer till, även denna gång från Tore Stålnacke,
Lidpoints Twinn
1995 hade vi vår första valpkull, vi parade Ettan med NUCH Varg. Från den kullen behöll vi 2 tikvalpar,
Such Vet Point's Derby och Vet Point's Micra
Derby förlorade vi under tragiska omständigheter hösten 2000. Micra skadade sig så vi inte kunde jaga med henne mer. Micra parades 2001 med Jo-Kjells Gus och från den kullen behöll vi
Vet Point's Norma
 
Lidpoints Twinn parade vi med Njch Peik 1999 och från den kullen behöll vi Intch Nordch Vet Point's Twiggy.


Intch Nordch Vet Point's Twiggy.


Vi köpte även in en hund och det var
Jo-Kjells Lingo.
Från Twiggys kull med den finska hanen Uuskun Pikkimusta som föddes i februari 2004 behöll vi
Vet Point's Pikku Piiga, men som vi tyvärr inte fick behålla pga en skada i benet utan vi fick låta henne somna in.

2005 behöll vi en hanvalp från Lingos kull med Skärtorps Odessa,
Junior. I januari 2006 föddes en kull mellan Lingo & Twiggy härhemma. I den kullen har vi behållit en tik, Vet Point's Tummelisa.
2007 kom
Vetpoints Härta tillbaka, en underbar jakthund som efter ett års träning startade på jaktprov. Dessvärre bröt Härta benet i samband med vinterjakt.
 
2008 i slutet av augusti fick Intch Nordch Vet Point's Twiggy sluta sina dagar efter en sista jakttur på fjället.
April 2010 fick Jo-Kjells Lingo sluta sina dagar, 10 år gammal, en trogen jaktkamrat som jagat och gått jaktprov genom hela Sverige.


Jo-Kjells Lingo


På kenneln just nu fr v; Vet Point's Bruna Bönan, Vet Point's Tummelisa och
Borgeflons CJ Phi